Waarom MOMOKO en wat betekent het?

waarom-momoko-wat-betekend-het

Deze vraag is mij al vaker gesteld en ik vind het lastig om dat in het kort uit te leggen. Dus heb ik besloten om dat in dit artikel aan jullie uit te leggen!

Eigenlijk is het al jaren geleden, toen ik nog op de middelbare school zat, dat mijn toenmalige beste vriendin mij Momo ging noemen. Monique, zoals ik dus echt heet, is gewoon een wat lange naam om zo snel te zeggen. Ik heb meerdere nicknamen gehad, maar Momo is altijd blijven hangen. Zo stelde ik mij daarna ook altijd aan iedereen voor: “Monique, maar noem mij maar Momo”.

En zo is uiteindelijk ook mijn bedrijfsnaam ontstaan. Ik wilde dat het iets persoonlijks had, dus wilde ik de naam Momo hier in verwerken. Na ruim 80 namen kwam daar uiteindelijk Momoko uit! Dat is uiteindelijk volledig MOMOKOstudio geworden.

Waarom MOMOKO en wat betekent het?

Maar wat betekent Momoko dan? Momoko is een japanse meisjes naam. Ik ben zelf gek op alles wat met Japan te maken heeft, dus dat kwam ook goed van pas. Ko is een verklein woord in het Japans. En dus betekent Momoko letterlijk “kind van Momo”. De japanse taal heeft verschillende soorten leestekens en Momo wordt vaak geschreven met deze kanji: 桃. Deze Kanji betekent perzik. Ook kan Momo worden geschreven als 百, dat honderd betekent of als 杏, dat abrikoos betekent.

Eigenlijk heel kort gezegd, Momoko betekent dus “kind van Momo”. MOMOKOstudio is dus een beetje mijn kindje, waar ik al mijn tijd en aandacht in stop!

Liefs,
Monique van MOMOKOstudio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.