Heel leuk, die titel bij een kleine webshop. Maar waarom zou je nou bij een kleine webshop iets moeten kopen terwijl het ook soms goedkoper kan bij een grotere online winkel? Eigenlijk zijn er een paar punten waarom dat verstandiger is. Zelf koop ik het liefste ook graag alles zo goedkoop mogelijk, maar niet altijd is goedkoper beter dan dat je er iets meer geld voor neer legt. Maar waarom dan?

Waarom je zou moeten shoppen bij een kleine webshop 1

Je maakt iemand hier super blij mee!

Iemand die een klein bedrijf heeft en vaak alles helemaal zelf onderhoudt, maakt en verkoopt maak jij super blij met jouw bestelling! En dat gaat vaak niet eens per sé om het geld, maar om het feit dat jij iets koopt van de ondernemer waar zijn passie in zit. Dat de ondernemer jou blij kan maken met zijn diensten of producten. Als jij iets koopt bij een groot bedrijf met honderden werknemers, dan is jouw bestelling gewoon maar een nummer waar weer extra geld mee verdiend wordt. Jij maakt de baas niet per sé blij omdat jij een bepaald artikel hebt gekocht waar hij bijzonder trots op is. (Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd). Maar denk je eens in dat jij een bestelling doet bij een kleine ondernemer, de ondernemer ziet dat er een nieuwe bestelling is geplaatst en de rest van zijn dag is weer goed omdat hij jou blij kan maken met zijn producten!

“When you buy from a small business an actual person does a little happy dance”

Waarom je zou moeten shoppen bij een kleine webshop 2

Je krijgt altijd betere service.

Dit komt doordat jij als klant niet zo maar een nummer bent die een bestelling heeft geplaatst, maar omdat jij een klant bent die eigenlijk heel belangrijk is voor de kleine ondernemer! Als jij niet tevreden bent met jouw bestelling of iets anders aan jouw bestelling gerelateerd, dan doet een kleine ondernemer er alles aan om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Want uiteindelijk willen wij jou graag houden als klant natuurlijk! Grotere bedrijven maakt het vaak niet echt iets uit als jij maar 1 keer iets besteld, voor jou als klant zijn er 10 anderen. En hoe leuk is het als jij als klant persoonlijk wordt aangesproken en er echt aandacht is voor jouw bestelling. En deze service geldt uiteindelijk niet alleen voor problemen met jouw bestelling, maar ook zeker voor hoe jouw bestelling word ingepakt en eventuele extra’s die bij jouw bestelling worden gedaan. Alles gebeurt met meer zorgvuldigheid.

Waarom je zou moeten shoppen bij een kleine webshop 3

Je krijgt kwaliteit voor je geld.

Wil jij alles zo goedkoop mogelijk kopen, in bijvoorbeeld grote webshops uit azië? Dan kan het regelmatig voorkomen dat de kwaliteit niet is zo als je had gehoopt. Stoffen zijn totaal anders dan op de foto, de pasvorm klopt niet, na 1 keer gebruiken is het al stuk etc.. Uiteindelijk zal je het dan toch ergens anders nog weer kopen waar het iets duurder is, maar zo heb je altijd meer kosten dan nodig zou zijn geweest. Ga niet altijd voor de meest goedkope optie. Voor kwaliteit betaal je gewoon wat meer, maar dan heb je er ook zeker langer plezier van! Daarnaast zijn de goedkope producten ook voor zo goedkoop mogelijk gemaakt, en dan kun je eigenlijk geen kwaliteit verwachten. Als je iets koopt bij een kleine ondernemer, dan kun je zeker kwaliteit verwachten. Deze mensen stoppen veel meer aandacht en liefde in hun producten!

Waarom je zou moeten shoppen bij een kleine webshop 4

Het is beter voor het milieu.

Dit is natuurlijk alleen zo als jij bij een kleine webshop uit de buurt iets koopt. Bestel jij iets aan de andere kant van de wereld? Dan vervuild dat het milieu zo veel meer dan als jij iets in de buurt koopt. Hoe korter de afstand, hoe minder vervuilend het is. Zo breng ik bijvoorbeeld al mijn bestellingen met de fiets. Ja, het kost meer energie en tijd. Maar om voor zo’n klein stukje de auto helemaal te pakken, dat vind ik onzin. Vooral omdat de bestellingen daarna ook al via auto’s of busjes worden vervoerd. Daarom kun je beter wat dichter bij huis iets bestellen dan aan de andere kant van de wereld.

“When you support small business, you’re supporting a dream”

Je kunt vragen stellen over producten die jij graag zou willen zien.

Ben jij bijvoorbeeld al tijden lang op zoek naar een bepaald product, maar kun je het nergens vinden? Spreek een kleine ondernemer aan en vraag of diegene zo’n soort product in zijn assortiment wilt toevoegen. Soms hebben ze daar geen oren naar, maar een kleine ondernemer zou jou altijd willen helpen! Misschien heeft de ondernemer contacten met iemand die dat product wel verkoopt en stuurt hij jou door. Of misschien willen ze wel speciaal voor jou dat product inkopen of in mijn geval, het product voor jou maken! Vooral bij webshops waar ze dingen zelf maken, kun je vragen of ze ook custom ontwerpen of producten maken. Dit soort service en behulpzaamheid zie je niet zo snel bij de grotere webshops!

Koop jij vaak bij grote of kleine webshops? En wat vind jij het fijnste aan bij een kleine webshop iets bestellen?

2 reacties op “Waarom je zou moeten shoppen bij een kleine webshop

    • MOMOKOstudio zegt:

      Jaa, leuk! Het is ook leuk omdat je vaak wat meer van de ondernemer zelf ziet, in plaats van alleen een saai marketing praatje. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNederlands