Over Monique van MOMOKOstudio

Ik ben Monique, dé persoon achter MOMOKOstudio. Ik ben 31 jaar oud, mama van een dochter en al sinds 2015 samen met mijn vriend. We wonen in een klein appartement in Castricum samen met onze twee ragdolls.

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik een creatieve dromer geweest en geïnteresseert in van alles magisch en spiritueel. Altijd bezig met lezen, schrijven, tekenen, fotografie, borduren, websites bouwen, beeldbewerking… Zo’n beetje alles wat ook maar creatief is, is heb het ooit wel eens gedaan of geprobeerd.

Vroeger wilde ik altijd kinderboekenschrijfster worden en misschien dat dat ooit nog wel eens in het verschiet ligt nu ik ook nog eens mijn eigen boek zou kunnen illustreren! Voor nu richt ik mij vooral op het illustreren van anscichtkaarten, posters en geboortekaartjes. Daar haal ik al enorm veel voldoening uit en ik hoop hier ook uiteindelijk van te kunnen leven. Mijn fulltime baan is het namelijk al een ruime tijd sinds ik er elk vrij moment aan spendeer!

Hoe MOMOKOstudio begon

Op 13 juni 2018 ging mijn eigen webshop dan eindelijk live, na vele jaren van hard werken aan het realiseren van mijn eigen bedrijf en middenin een heftige burnout. Dat was dan ook niet meteen mijn beste jaar, maar het was uiteindelijk wel een goede afleiding en ook iets positiefs waar ik mij op kon focussen, waardoor ik beter uit mijn burnout kwam.

Ik begon met handgebonden notitieboeken en bedrukte zelf kleding door middel van zeefdrukken. Maar omdat de kleding zo’n grote investering was, ben ik daar helaas mee gestopt omdat ik het niet meer kon betalen.

In 2020 werd ik moeder van een dochter en bleef ik thuis om fulltime mama te kunnen zijn voor haar. Maar ik miste het om echt een moment voor mijzelf te hebben. Mijn webshop bleef ook op een heel laag pitje staan en ik voelde dat ik daar meer energie in wilde steken.

Begin 2021 kocht ik een iPad om te kunnen tekenen in elk vrij uurtje dat ik kon vinden. Ik bleek dat zo leuk te vinden en ik was verrast over alle reacties die ik er over kreeg, iedereen was zo enthousiast!

Dus besloot ik het roer om te gooien en mij volledig te focussen op illustreren. Sinds de dag dat ik mijn iPad kocht heb ik bijna elke dag illustraties gemaakt en dat maakt mij zó blij en gelukkig! MOMOKOstudio is een webshop met vooral ansichtkaarten en posters, maar sinds 2023 besloot ik met mijn bedrijf ook op geboortekaarten richten. Het geeft weer net een andere dimensie aan mijn dagelijkse werkzaamheden en ik vind dat persoonlijke met klanten zo leuk. Ik leer mijn klanten een beetje meer kennen en het is zo ontzettend dankbaar werk!

Wil je up to date blijven over alles van MOMOKOstudio?

Meld je aan voor de gratis MOMOKOclub!

  • Als eerst op de hoogte van nieuwe producten
  • Exclusieve kortingscodes alleen voor nieuwsbrief leden
  • €5,- euro korting op jouw eerste bestelling
  • Een magisch moment voor jezelf met nieuwe creatieve inspiratie