Bij ansichtkaarten denk je in eerste instantie meteen aan het versturen er van. Want hoe leuk is het om mooie kaartjes te sturen naar vrienden en familie? Maar wat nou als je kaarten hebt die je liever nooit wilt sturen omdat je ze zo mooi vind bijvoorbeeld. Ik heb hier 5 verschillende manieren voor je bedacht om jouw prachtige ansichtkaarten eens op een andere manier te gebruiken.

Waar kun je ansichtkaarten voor gebruiken

Display ze in een ansichtkaartenlamp

Wist jij al dat MOMOKOstudio een super leuke ansichtkaartenlamp verkoopt? Deze wordt bij mij in de buurt met de hand gemaakt door Het Houtlokael. Het leuke is dat je jouw favoriete kaarten er in kunt schuiven en zo heb je altijd een mooi sfeerlampje in de stijl die op dat moment bij jou past. Ook ideaal op een baby- of kinderkamer door het zachte licht.

Maak een collage op jouw muur

Veel verschillende mooie kaarten? Misschien zelfs wel in verschillende formaten? Maak een collage met ongeveer 8 á 10 verschillende ontwerpen en hang ze afwisselend op de muur, horizontaal en verticaal. Maar ook op verschillende hoogtes van elkaar. Als je de tussenruimtes bij de kaarten overal hetzelfde laat, staat het altijd netjes! Plak ze op met wat speciale kneedgum voor posters, zo beschadig je de muur en jouw kaarten niet.

Toon ze in een lijstje

Ansichtkaarten zijn eigenlijk gewoon kleine posters. Waarom zou je ze niet aan je muur hangen in een mooie lijst? Is het lijstje te groot voor jouw kaart? Geen probleem, pak een vel wit papier en snijd hier ongeveer het formaat van de kaart uit in het midden. Zo maak je je eigen passe partout en kun je jouw mini print als een professional ophangen in huis! Doe dit eens met meerdere kaarten uit een serie en hang ze naast elkaar op aan een lange muur, succes gegarandeerd!

Gebruik ze als uitnodiging

Koop eens meer van dezelfde soort kaart in en verstuur ze als uitnodiging. Bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeest, een babyshower of bruiloft. Personaliseer de achterkant met bijvoorbeeld washitape, stickers of als je creatief bent, met wat handlettering. Zo voelt elke kaart extra speciaal!

Maak een vision board met verschillende kaarten

Heb je zo’n enorme collectie kaarten die je nooit in je leven meer allemaal kunt versturen? Maak er een vision board mee! Vision boards worden vooral aan het eind of begin van het jaar gemaakt. Heb je bepaalde dromen of doelen die je dit jaar wilt bereiken? Met een vision board wordt je constant herinnerd aan deze mooie goals. Zo blijft het beter spelen in jouw dagelijks leven dan wanneer je een simpel lijstje op een klein papiertje schrijft. Kaarten zijn natuurlijk best groot, maar misschien kun je delen eruit knippen en op een mooi groot canvas plakken. Maar gebruik ook zeker de hele kaarten om alles mooi op te vullen. Hang hem op een mooie plek aan de muur en zo heb je ook nog eens elk jaar een nieuw kunstwerk!

Gebruik ze in jouw dagboek of bullet journal

Altijd alleen maar teksten in jouw dagboek of bullet journal? En ben je niet zo creatief met tekeningetjes of allerlei kleuren stift? Gebruik dan eens wat ansichtkaarten ter decoratie in jouw planners. Het vult makkelijk een hele pagina en misschien dat je de pagina ernaast wel kunt gebruiken voor teksten die bij jouw kaart passen. Heb je een kaart gevonden op vakantie, schrijf dan eens over die plek. Of heb je een bijzondere kaart gekregen van iemand die er niet meer is, dan kun je die een extra speciaal plekje geven in jouw dagboek.

En? Al meer inspiratie opgedaan? Ansichtkaarten zijn vaak super betaalbaar en er zijn zoveel verschillende soorten afbeeldingen te vinden dat ze voor ieder budget wel geschikt zijn en met vele manieren om ze te gebruiken. Benieuwd naar de ansichtkaarten van MOMOKOstudio? Hier vind je meer dan 100+ unieke illustraties.

nl_NLNederlands